Crkva sv. Antuna Opata Pustinjaka, Veli Lošinj Veli Lošinj panorama Punta Mletačka kula, Veli Lošinj

Dobrodošli u Veli Lošinj!

Dobrodošli u Veli Lošinj, lučki gradić koji je sa svojih 970 stanovnika drugo po veličini naselje na otoku Lošinju, smješteno na njegovoj jugoistočnoj obali, u podnožju brda Sv. Ivan. Razvedena obala s mnoštvom otočića i hridi, lijep krajolik prekriven različitim vrstama aromatičnog i ljekovitog bilja, 180 km duge pješačke staze koje prolaze stoljetnom borovom šumom te skrivenim plažama i uvalama, bogata tradicija, slikovita arhitektura, brojne znamenitosti te konobe i restorani s domaćom hranom i morskim specijalitetima zasigurno Vas neće ostaviti ravnodušnim.

Ukoliko ste pasionirani šetač, zaljubljenik prirodu ili aktivni odmor daleko od gradske vreve i buke, Veli Lošinj je za Vas idealna destinacija! Samo pripazite - legenda kaže da će te se ako popijete čašu vode iz Vranskog jezera, na otok uvijek i vraćati.

I neka vas njegovo ime koje se prvi puta spominje u 13.st. ne zbuni - Velo selo, kako se Veli Lošinj nekada nazivao, u prošlosti je bilo veće od tadašnjeg Malog sela, ali ga je kroz povijest zbog povoljnijeg položaja i razvoja pomorstva Mali Lošinj pretekao po veličini.


Velološinjska riva- pogled iz hotela SanRt-Leva - FeralLuka RovenskaPanoramski pogled na Veli Lošinj

Važni telefonski brojevi