Putovanje osobnim automobilom
Osobni automobil je daleko najpraktičnije prijevozno sredstvo. Pruža vam mogućnost da uz skrovite plaže i prekrasnu prirodu Lošinja, upoznate skrivene zakutke otoka Cresa te u potpunosti doživite čaroliju Aspyrtidesa. No, uzmite u obzir da je parkiranje u Lošinju veliki problem s obzirom na mali broj parkirališta, a tijekom sezone taj će vas luksuz koštati oko 25 kuna dnevno.

Karta Istočna Europa - Veli Lošinj

ZAGREB - LOŠINJ
Zagreb - Rijeka - otok Krk (most) - trajektno pristanište Valbiska - Merag (otok Krk - otok Cres)

TRST (ITALIJA) - LOŠINJ
Granični prijelaz Pasjak - Opatija - trajektno pristanište Brestova - Porozina (kopno - otok Cres)

LJUBLJANA (SLOVENIJA) - LOŠINJ
Iz Ljubljane (Slovenija) Granični prijelaz Rupa - Rijeka - otok Krk (most) - trajektno pristanište Valbiska - Merag (otok Krk - otok Cres)

Putovanje autobusom

Osim dobro razvijene nacionalne mreže autobusnih linija, Hrvatska je redovitim međunarodnim autobusnim linijama spojena sa susjednim zemljama i većinom srednjoeuropskih i zapadnoeuropskih država. Ukoliko dolazite iz srednje Europe, ovaj način prijevoza biti će najjeftiniji.

Dizanje mostova

OSOR
Svakim danom u 09:00 i 17:00h

PRIVLAKA (Mali Lošinj)
Svakim danom u 9:00 i 18:00h

Važno je znati


Dokumenti

Za ulazak i boravak u Hrvatskoj do 90 dana potrebno je imati ispravnu putovnicu, važeću vozačku dozvolu, dokument o registraciji vozila i zelenu kartu osiguranja.Tijekom sezone je promet na graničnim prijelazima gušći, što zna izazvati kraće zastoje.

Cestarine


Cestarina se naplaćuje na autocestama, polu-autocestama, te na mostovima. Cijena cestarine za prvu kategoriju vozila od Zagreba do Rijeke iznosi 45 kuna, a cijena mostarine na krčkom mostu 30 kn.
Više informacija možete pronaći na www.hak.hr

Udaljenosti

Veli Lošinj - Zagreb 258 km
Veli Lošinj - Ljubljana 250 km
Veli Lošinj - Trst 203 km
Veli Lošinj - Wien 610 km
Veli Lošinj - München 653 km